Een afspraak maken? (40 euro/u incl BTW)

Tiny House Belgium is een kleine éénmanszaak. Wekelijk krijg ik echter tientallen verzoeken van geïnteresseerden die op bezoek willen komen. Het is helaas praktisch niet haalbaar om iedereen gratis te ontvangen. Omdat ook ik rond moet komen op het einde van de maand zou ik genoodzaakt zijn om de verloren tijd door te rekenen aan mijn concrete klanten. Aangezien het niet de bedoeling kan zijn dat concrete klanten opdraaien voor deze vrijblijvende bezoeken ben ik genoodzaakt om hier een vergoeding voor te vragen.

 

Deze kostprijs bedraagt 40 euro/u (incl BTW), de prijs die een schrijnwerker in onderaanneming kost het uur dat ik verlies aan de afspraak. Wanneer het tot een concreet project komt worden deze consultancy kosten afgetrokken van de totaalsom. Het is voor concreet geïnteresseerden dus slechts een voorschot en geen kost!

Evenementen

Om toch iedereen de kans te geven om op bezoek te komen zonder hoge kosten organiseer ik maandelijks een opendeurdag en lezing waarop het mogelijk is om vrijblijvend op bezoek te komen en vragen te stellen. Meer informatie hierover vind je bij 'evenementen en diensten'.

  • Facebook - Black Circle

Telefoon

+32491 36 79 53

Email

info@tinyhousebelgium.be

Openingsuren

Uitsluitend op afspraak

 
 

Veelgestelde vragen

Tiny Houses en wetgeving

In België is er geen specifieke wetgeving rond Tiny Houses en is een vast stappenplan onbestaande. Wetgeving varieert daarnaast van gemeente tot gemeente en is ook contextafhankelijk. Daarom ga je best informeren bij de gemeente in kwestie voor een sluitend antwoord op jouw vragen. 

Ook kan je contact opnemen met Tiny Houses.Vlaanderen VZW. Deze vereniging is o.a. hét kenniscentrum rond deze materie. Contact opnemen kan via info@tinyhouses.vlaanderen

Afmetingen van een Tiny House

Op de pagina 'prijzen' vind je een overzicht aan beschikbare maten Tiny House trailers. Doorgaans wordt er voor een maximale lengte van 7,2m gekozen om de maximale toegelaten massa van 3500kg niet te overschrijden.

Aansluitingen Tiny House

Het is mogelijk om volledig off grid te werken. Hou dan wel rekening met de meerprijs die hier tegenover staat. Doorgaans kiezen klanten om hun huisje aan het net aan te sluiten (verlengkabel voor elektriciteit , ingegraven en/of geïsoleerde tuinslang voor water)

Homologatie en keuringen

Wil je jouw Tiny House zelf kunnen verplaatsen? Dan komen hier heel wat formaliteiten bij kijken (keuring, jaarlijkse herkeuring, verzekering, inschrijving,...) en het al dan niet behalen van een COP (Conformity Of Product)

Om deze formaliteiten en kosten te vermijden kiezen klanten er doorgaans voor hun huisjes te laten verplaatsen door een gespecialiseerde firma. De kostprijs die hier aan vast hangt bedraagt ongeveer 50 euro vaste kost +55 euro/u (Prijzen exclusief BTW)

Hoeveel kost een Tiny House?

Ontdek het hier!

Ontwerpen, bouwen, projectbegeleiding,... Ontdek  hier de mogelijkheden!

Heb je nog vragen?

Je vindt de antwoorden hier!